Sol Privacy Advies

gallery/logo 2e

06 15417168

Functionaris Gegevensbescherming

 

Moet uw bedrijf verplicht een Functionaris Gegevensbescherming (FG) hebben? Bij ons bent u aan het juiste adres wanneer u in het Noorden of Oosten van het land een parttime of interim FG zoekt.

Verplichte Functionaris Gegevensbescherming

Voor de hierna opgesomde organisaties is het verplicht een functionaris gegevensbescherming te hebben:

  1. Overheidsinstanties
  2. Organisaties die als één van hun kerntaken stelselmatig en op de grote schaal personen observeren
  3. Organisaties die op grote schaal bijzondere persoonsgegevens verwerken

Gezondheidsgegevens worden gezien als bijzondere persoonsgegevens. Alle bedrijven die op grote schaal gezondheidsgegevens verwerken zijn dus verplicht om een functionaris gegevensbescherming te hebben.

Parttime of Interim FG

Een organisatie hoeft niet altijd een fulltime Functionaris Gegegevensbescherming (FG) aan te stellen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming bepaalt dat ook een parttime FG mogelijk is. Deze persoon kan bij meerdere organisaties FG zijn. Bij ons bent u aan het juiste adres wanneer u een parttime FG zoekt.

Bent u tijdelijk op zoek naar een FG? Bijvoorbeeld omdat uw vorige FG is vertrokken en het u nog niet is gelukt om een nieuwe FG te vinden. Bij ons kunt u ook terecht voor een interim FG.

gallery/privacy_keyboard

Noorden of Oosten van het land

Wij zijn gevestigd in het Noorden van het land en richten ons op persoonlijke dienstverlening die dicht bij uw bedrijf staat. Wij richten ons daarom op organisaties die in het Noorden of Oosten van het land zijn gevestigd. Op die manier heeft u altijd een betrokken FG bij u in de buurt.