Sol Privacy Advies

gallery/logo 2e

06 15417168

AVG: Privacy Audit

Aantoonbaarheid of verantwoordingsplicht

Een belangrijke voorwaarde in de Algemene Verordening Gegevensbescherming is dat u moet kunnen aantonen dat uw bedrijf voldoet aan de privacyregels die in de verordening worden genoemd. U moet zich met andere woorden kunnen verantwoorden voor het voldoen aan deze regels.

 

Hiervoor is het onder andere noodzakelijk dat u beschikt over de juiste documentatie, dat u de rechten van de betrokkene waarborgt en dat u privacy op de juiste manier inregelt in uw bedrijfsprocessen.

gallery/pict01

Weet u in hoeverre uw bedrijf voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Deze verordening wordt ook wel de Europese Privacy Verordening of GDPR genoemd. Bent u bekend met het risico op datalekken? Moet uw bedrijf verplicht een Functionaris Gegevensbescherming hebben? Wij kunnen dit voor u onderzoeken door middel van een audit.

Audit

Een audit geeft inzicht in de mate van volwassenheid van uw bedrijf op het gebied van privacy. Voorafgaand aan de audit onderzoeken wij de in uw bedrijf aanwezige documenten op het gebied van privacy. Aansluitend interviewen wij een aantal van uw medewerkers over de belangrijkste bedrijfsprocessen.

Rapportage

Wij stellen een heldere en praktische rapportage op die wij met u bespreken. Ook geven wij u advies over mogelijke oplossingen om te voldoen aan de privacyregelgeving.

Implementatie Advies

Heeft u hulp nodig bij het implementeren van de adviezen? Ook hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht.